ABOUT US | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | KAPETANAKIS GROUP
   ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ > ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ > ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ > ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ
Χωριό των λουλουδιών

Photography by
Kapetanakis Ilias

 

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ: Το σμαράγδι του Πηλίου και το πιό γνωστό μέρος του πανελλαδικά και στο εξωτερικό. Βρίσκεται στις βορειοανατολικές πλευρές του βουνού σε υψόμετρο 500 μέτρων. Από το ύψος αυτό έχει μια υπέροχη θέα προς το Αιγαίο με ένα ορίζοντα θαλάσσιο σε τέτοια απόσταση που ο επισκέπτης δεν είναι ποτέ σίγουρος πού τελειώνει η θάλασσα και πού αρχίζει ο ουρανός. Η τσαγκαραδιώτικη ανατολή του ηλίου καθώς και η πανσέληνος είναι θαύματα της πηλιορείτικης φύσης που αφήνουν τον επισκέπτη έκθαμβο. Είναι θαύματα ανεπανάληπτα, μοναδικά. Δικαιολογημένα λοιπόν το όνομα Τσαγκαράδα στα σλαβικά σημαίνει "όμορφη θέα".

Η Τσαγκαράδα είναι ένα μεγάλο χωριό που δίνει την εντύπωση ότι είναι κτισμένο κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου διότι τα σπίτια που φαίνονται και από τις δυό πλευρές του δρόμου καταλαμβάνουν μια απόσταση 5 χλμ. Το γεγονός όμως είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του χωριού είναι κρυμμένο μέσα στη πυκνή βλάστηση και πίσω από ράχες και πρανή. Η κατοικημένη περιοχή εκτείνεται κυρίως προς και ως τους πρόποδες του βουνού και τις διάφορες ακρογιαλιές. Αποτελείται από τέσσερις συνοικίες: τους Αγίους Ταξιάρχες, την Αγία Παρασκευή (πρωτεύουσα του χωριού και του Δήμου Μουρεσίου), τον Άγιο Στέφανο και την Αγία Κυριακή. Οι ακρογιαλιές της Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Καραβοστασιά και Νταμούχαρη προσφέρουν στους παραθεριστές, Έλληνες και αλλοδαπούς, απολαύσεις αξέχαστες και συγκινήσεις μοναδικές.

Η Τσαγκαράδα είναι ένα μέρος ευλογημένο με πλούσια ιστορία και κουλτούρα. Έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην εκπαιδευτική, εμπορική και οικονομική ανάπτυξη του ανατολικού Πηλίου, και σήμερα αποτελεί τον κύριο τουριστικό πόλο έλξης στην περιοχή. Διαθέτει ένα πραγματικό λαβύρινθο καλντεριμιών, μονοπατιών και αγροτικών και ασφαλτοστρωμένων δρόμων που οδηγούν προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα καλντερίμια και τα μονοπάτια της εδικώτερα είναι ζωντανοί πειρασμοί για περπάτημα, άσκηση, εξερεύνηση, και υπόσχονται εκπλήξεις ευχάριστες και συναρπαστικές. Μερικές από αυτές είναι οι ειδυλλιακές της ακρογιαλιές που κρύβονται σε μέρη άγριας, παρθένας ομορφιάς, φαράγγια βαθειά και απόκρημνα, ράχες και κορυφές με καταπληκτική θέα, δύο μεγαλειώδεις, επιβλητικοί γεροπλάτανοι 1.000 και 800 ετών με περιφέρειες 14 και 17,5 μέτρων αντιστοίχως. Η θέα τους εμπνέει ανάμικτα αισθήματα δέους, σεβασμού και ταπεινωσύνης μπροστά στα υπέροχα αυτά θαύματα της φύσης. Πραγματικά δέν θα ήταν υπερβολή αν κάποιος έλεγε ότι η Τσαγκαράδα είναι η σειρήνα του Πηλίου.

πηλιο ξενωνες, πηλιο ξενοδοχεια τσαγκαράδα
Πήλιο, Διαμονή, Τσαγκαράδα, Αρχοντικά
 Newsletter
Your e-mail address:
  add
  delete
Φωτογραφίες: Ηλίας Καπετανάκης
Παρακαλώ χτυπήστε πάνω σε μία μικρογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος
code : 008   
code : 001   
code : 0014   
code : 0013   
code : 0012   
code : 0011   
code : 0016   
code : 009   
code : 0017   
code : 007   
code : 006   
code : 005   
code : 004   
code : 003   
code : 002   
code : 0010   

Page 1 | Page 2
(!) Όλες οι φωτογραφίες σε αυτό τον ιστιόχωρο προστατεύονται από το διεθνή νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (2121/93). Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από καμία άποψη χωρίς την άδεια του φωτογράφου Καπετανάκη Ηλία [επικοινωνία]. Προκειμένου να εμφανιστούν οι φωτογραφίες στον browser, συμφωνείτε να δεσμευθείτε από τους όρους αυτής της συμφωνίας. Φωτογραφικά αρχεία υψηλής ανάλυσης μπορούν να αποσταλούν σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν με email να τους αποσταλεί τιμοκατάλογος.
web development and e-marketing : Kapetanakis Ilias 
text: Kosmoglou Stefanos    

  CopyRight © 2002-2005 PELIONET. All rights reserved  
 Contact PELIONET